Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У водогін та каналізацію для Рудно Львів вкладе 26 млн грн

У каналізування та водовідведення смт. Рудно Львів цього року інвестує 26 млн грн. Роботи частково вже виконано. Фахівці зараз працюють по влаштуванню каналізування, повідомила прес-служб Львівської міської ради.

Як зазначив селищний голова смт. Рудно, каналізування та водовідведення тут не було ніколи, а питну воду у школу та садочок щоденно довозило ЛМКП «Львівводоканал». 

Цього року розпочалося будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в смт. Рудно. Відповідно до проекту тут побудують 2 нитки напірних колекторів протяжністю понад 7 км з точкою під’єднання до існуючого самотічного колектора ЛМКП «Львівводоканал». На проведення цих робіт з міського бюджету Львова виділено субвенцію бюджету смт. Рудно в розмірі 10 млн. грн.

Сьогодні, 8 серпня, під час робочого виїзду в смт. Рудно міський голова Львова Андрій Садовий доручив юридичному департаменту Львівської міської ради допомогти смт. Рудно у врегулюванні правових відносин з приватною фірмою, яка постачає технічну воду у селище за значно вищими тарифами, ніж, наприклад, ЛМКП «Львівводоканал» для мешканців Львова.

«Сьогодні в Рудно реально проживає більше 12 тис. мешканців. На жаль, тут не було ні централізованого каналізування, ні якісного водопостачання. Цього року місто інвестує орієнтовно 26 млн грн. Наше завдання – фактично з нуля збудувати всю систему по каналізуванню, щоб мешканці мали можливість підключатись, і також зробити якісне водопостачання. Роботи масштабні. Місто свою частину виконає. Потім вже громада повинна долучатись щодо під’єднання і пошуку додаткових коштів. Базово ми вирішуємо проблему, яка була номер один протягом останніх 30-50 років. Роботи виконують якісно, велику частину вже зробили. Зараз по каналізуванню якісна робота. Думаю, цього року максимальний об’єм робіт буде зроблено. Наступного року КНС планують закінчити у березні», - зазначив Садовий. 

Мер також додав: «У них є ще одна проблема. Вони сьогодні мають воду, яку подає приватне підприємство. Треба зрозуміти історію появи цього підприємства, бо у них вода у 2 рази дорожча, ніж та, яку ми даємо мешканцям у Львові. Тому юридичний департамент тут має можливість розібратись і допомогти. Ми сьогодні домовились, що ми створюємо робочу групу з фахівців управління інженерного господарства, «Львівводоканал», юридичного департаменту. Максимальне сприяння для Рудно у вирішенні нагальних проблем. Водопостачання і каналізування – це була проблема номер один. Думаю, вона скоро відійде в минуле».

Замовником проведення робіт у смт. Рудно є ЛМКП «Львівводоканал». Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Укрінвестбуд».

За словами Михайла Винявського, директора підрядної організації, роботи з прокладання каналізаційних колекторів у смт. Рудно можна розділити на дві частини. Перша частина – прокладання самотічних колекторів. Ці роботи проводилися безпосередньо на вулицях смт. Рудно. Було прокладено приблизно 700 м трубопроводів.

Зараз триває друга частина робіт – прокладання напірних колекторів.

«Роботи ми розпочали з червня. Станом на сьогодні виконано близько 50% робіт. До кінця жовтня плануємо закінчити усі роботи», - розповів Михайло Винявський.

Нагадаємо, торік у липні на сесії рада затвердила Комплексну програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури громад м. Винники та смт. Рудно і Брюховичі на 2016-2020 роки.

Метою Програми є соціально-економічний та культурний розвиток територіальних громад міста Винники і селищ Рудно та Брюховичі. Очікується, що її виконання дасть змогу забезпечити ці громади якісними адміністративними, медичними, житлово-комунальними, транспортними послугами, належним рівнем благоустрою населених пунктів, освітянським та культурним розвитком, сприяти залученню інвестицій, розвитку рекреації тощо.

Зокрема у смт. Рудно йдеться про необхідність збільшення обсягу питної води, яку з 2009 довозять до селища зі Львова; каналізування; будівництво водопроводу та каналізаційних колекторів, реконструкція мереж водопостачання; капремонт мереж зовнішнього освітлення та доріг у селищі, завершення будівництва амбулаторії та добудова нового корпусу школи №74; відкриття ЦНАПу тощо.

Роботи проводяться за кошти міського бюджету Львова, які виділені як субвенції бюджету смт. Рудно.

Зокрема:

Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на вул. Шевченка, 64 у смт. Рудно - 6,5 млн. грн.;

Будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в смт. Рудно – 10 млн. грн.;

Придбання обладнання і предметів довгострокового користування для облаштування дитячих спортивно-ігрових майданчиків на території ДНЗ № 180 "Леліточка" на вул. М. Грушевського, 56 смт. Рудно - 97 тис. грн.;

Виготовлення ПКД на капітальний ремонт системи вентиляції у СЗШ № 74, вул. Огієнка, 9, смт. Рудно - 50 тис. грн.;

Придбання обладнання та предметів довгострокового користування для ЦБС для дорослих м. Львова для реалізації проекту «3D-простір в бібліотеці Рудно (на базі бібліотеки-філії № 41 ЦБС для дорослих м. Львова)" - 128 тис. грн.;

Виготовлення ПКД на реконструкцію нежитлових приміщень для організації Центру надання адміністративних послуг на вул. М. Грушевського, 55 у смт. Рудно - 490 тис. грн.;

Субвенція селищному бюджету смт. Рудне на розвиток інфраструктури - 500 тис. грн. (дорога).

Нагадаємо, загалом на каналізування вулиць Львова цього року в міському бюджеті передбачено більше 50 млн. грн.

Зокрема, впродовж цього року будуть побудовані каналізаційні системи на таких вулицях: Тракт Глинянський (Кошова, Козацька, Табірна), Старознесенська (від вул. Богданівської до вул. Балкової), Подолинського – Тарасівська, Яловець – Букова, Лучкая – Світла.

Відремонтують каналізаційні системи на вулицях Рясненська, Брюховецька, Полковника П. Болбочана, Станційна – Зимновідська, Ярова-Запольська, Січова, Полуднева.

Також заплановано виготовити проектно-кошторисну документацію для каналізування мікрорайону вул. Дорога Кривчицька - вул. Міжгірна та району «Стара Левандівка» (вул. На Чвертях, вул. Є. Олесницького, вул. Загородня, вул. Пропелерна, вул. Моторна, вул. Д. Чижевського, вул. Г. Чечета, вул. М. Каганця, вул. Л. Мацієвича).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ