Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У ЄС анонсували 11-й пакет санкцій проти рф

Європейський Союз запровадить 11-й пакет санкцій щодо росії, а також спробує присікти спроби ухилитися від економічних санкцій, запроваджених після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявила комісарка ЄС з питань фінансової стабільності, фінансових послуг і ринків капіталу Мейрід Макгіннесс у коментарі CNBC, передає УНН.

“Європа ввела 10 пакетів санкцій. У нас буде ще один пакет", — заявила Макгіннесс.

Як пише агентство, останніми тижнями країни ЄС вели переговори про розробку нового пакета санкцій проти росії, і Макгіннесс підтвердила, що 11-й пакет уже готовий.

“Наш посил полягає в тому, що санкції працюють, і ми будемо робити більше, але нам потрібно стежити за їх повною реалізацією. Чого росія позбавлена, так це як фінансів, так і технологій для оновлення своєї воєнної машини, і в них виникають проблеми на полі бою. Ми повинні переконатися, що вони не знайдуть способів обійти санкції, і я неодноразово заявляю, що чим сильніші санкції, тим більше вони дієві, тим більше росія буде шукати нові шляхи, чи то обхід через інші країни, чи то банківські рахунки”, —  сказала комісарка ЄС.

За її словами, окрім введення додаткових санкцій щодо москви, Брюссель також прагнутиме забезпечити “ефективне” застосування санкцій, щоб фізичним і юридичним особам було важче їх обійти.

“Не варто недооцінювати зусилля, які росія зробить зі своїми союзниками, щоб обійти санкції — вони впливають на російську економіку, вони впливають на російську воєнну машину”, — вказала спікерка.

Міністерство фінансів США торік опублікувало список країн, які допомагають росії обходити санкції, до якого увійшли Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан.

За словами Макгіннесс, ЄС замість цього зосередився на фізичних і юридичних особах.

“Ми вносимо зміни в наше законодавство, щоб враховувати осіб, причетних до втручання щодо санкцій. Звичайно, коли справа доходить до людей чи організацій, які порушують закон, ми побачимо це, і тоді ми вживемо заходів”, — заявила вона.

Деякі країни, зокрема Естонія і Франція, закликали ЄС запровадити санкції щодо молдовських і грузинських олігархів, які можуть допомагати росії дестабілізувати Україну.

Макгіннесс додала, що ЄС працює зі США, Великою Британією, Канадою та Японією, а також з іншими союзниками, щоб забезпечити ефективне застосування санкцій щодо москви та зібрати розвіддані про спроби країни ухилитися від санкцій.

Напередодні, 13 квітня, Європейський Союз ввів санкції проти пвк “вагнер”, а також проти російського інтернетвидання "риа фан", яке належить євгенію пригожину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ