Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Жидачеві відкрили меморіальну дошку на вшанування пам’яті захисника Мар’яна Пашка

На фасаді 1 відділу Стрийського РТЦК СП урочисто відкрили меморіальну дошку на вшанування пам'яті захисника Незалежності України Мар'яна Пашка.

Воїн народився 16 жовтня 1988 року в с. Заліски, що неподалік Жидачева, на Львівщині. У 2009 році був призваний на строкову військову службу. Брав активну участь у Революції Гідності. А після початку російсько-української війни став до лав добровольців вже 26 березня 2014 року. Про це повідомили в пресслужбі ОДА.

Пройшов важкі бої у районі Слов'янська, Дебальцево, Чорнухіно. Під час боїв в районі Дебальцево отримав поранення. Після отриманих поранень займався громадською діяльністю разом із активістами ГО «Народний Легіон», проводив військово-патріотичні вишколи молоді, працював у Жидачівському військовому комісаріаті, та завжди прагнув до своїх побратимів на передній край боротьби за Незалежність України.

Ще до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів знову повернувся на фронт. У 2016 році підписав контракт із ЗСУ, де служив до закінчення контракту 31 січня 2022 року командиром розвідгрупи. Після повномасштабного вторгнення в Україну агресора 25 лютого 2022 року повернувся у свою бригаду ЗСУ захищати державу, бити окупантів.

11 березня 2022 року в селі Лук'янівка, що на Київщині, командир розвідувальної групи 10-ї гірсько-штурмової бригади Мар'ян Пашко, прикриваючи побратимів, при зіткненні з ворогом, героїчно загинув. Похоронили Героя у його рідному мальовничому селі Заліски.

Батьки отримали синову нагороду - орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким полеглого захисника Незалежності України відзначили посмертно.

Поділитись

[Facebook]   [Telegram]

Новина за темою

28/08/2023

На фасаді однієї з Моршинських шкіл встановили меморіальні дошки на честь двох загиблих героїв

28/08/2023

У Львові відкрили меморіальну дошку на честь одинадцятьох українських захисників (фото)

28/08/2023

На Яворівщині відкрили меморіальну дошку Герою України Роману Шпитку
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ