Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У зоні АТО почало діяти чергове "великоднє перемир'я"

У зоні проведення операції Об'єднаних сил відсіч російській агресії з 00:01 п'ятницю, 30 березня, почало діяти чергове перемир'я. На цей раз режим припинення вогню приурочений до великодніх свят.

Як повідомлялося, 26 березня Тристороння контактна група в Мінську в 14-те з початку війни в Донбасі погодила введення режиму повного і беззастережного припинення вогню – з 30 березня.

В ОБСЄ відзначили важливість дотримання наказів про припинення вогню, дисциплінарних заходів у разі порушення домовленостей, відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій, незастосування, в тому числі, вогню у відповідь, а також відведення озброєння.

Збройні сили України висловили готовність дотримуватися режиму тиші. Командування окупаційних формувань ОРДЛО, як зазвичай, пообіцяло не порушувати перемир'я.

Попереднє перемир'я було оголошено менше місяця тому – 5 березня. Російські терористи порушили його через годину після початку, обстрілявши українські позиції ЗСУ в районі Щастя та Троїцького з 82-мм мінометів.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем збройних сил й оголосив про завершення антитерористичної операції в Донбасі.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". 

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ