Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж

Як повідомили 28 квітня у прес-службі ДАЗВ, у зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж.
Фото: ДАЗВ

У зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують локалізацію пожеж на територіях Луб’янського, Дитятківського, Котовського, Денисовицького, Корогодського та Паришівського лісництв.

Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пнів, лісової підстилки та залишків деревини, з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення нових. Спостерігається незначне задимлення на окремих ділянках.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 4 шляхопрокладачі Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 1 тис. 10 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1 тис. 133 особи та 262 одиниці техніки. Авіацією ДСНС 27 квітня здійснено 30 скидів (60 т води).

Зокрема, працівники ДСП «Північна Пуща» продовжують проливати торфовища за допомогою пожежних насосних станцій поблизу с. Крива Гора (Паришівське лісництво) та смт Поліське (Луб’янське лісництво).

Працює авіація (три гелікоптери МІ-8) та важка інженерна техніка. На окремих ділянках в умовах задимлення застосовуються дрони з тепловізорами для виявлення осередків займання.

Наразі швидкість вітру сягає 16 км на годину.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ