Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У зоні відчуження триває ліквідація наслідків лісових пожеж

Як повідомили у прес-службі ДАЗВ, у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС, яким допомагають представники лісових пожежних станцій ДСП ʺПівнічна Пущаʺ продовжується ліквідація наслідків пожеж.
Фото: ДАЗВ

Основні зусилля пожежників спрямовані на локалізацію осередків тління пеньків, залишків деревини та одного торф’яника. Тління трав’яного настилу, пеньків та деревини спостерігається в осередках, які раніше були пройдені вогнем. Тільки поблизу села Буда спостерігається незначне поширення горіння лісової підстилки в недоступних для гасіння наземними силами місцях. Наразі вживаються усі необхідні заходи для того, щоб зупинити це поширення.

До гасіння залучено 726 осіб особового складу та 165 одиниць техніки.

Працює авіація, яка намагається якомога точніше здійснювати скидання вогнегасних речовин до осередків місць тління.

Для облаштування протипожежних розривів, з метою недопущення вогню на інші лісові масиви, окрім важкої інженерної техніки ДСНС залучено шляхопрокладачі Збройних Сил України.

Загрози об'єкту ʺУкриттяʺ, сховищу радіаційних відходів, тощо, на даний час немає.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ