Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У ЗСУ розповіли, як відбувається підготовка військових за кордоном

Базова підготовка українських військових за кордоном триває протягом п'яти тижнів.
Фото: Getty Images

Для цього країни-партнери відкоригували програму з урахуванням побажань українських військовослужбовців. Про це на брифінгу розповів начальник навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ Олександр Купінський, передає УНН.

«За кордоном підготовка проводиться протягом 5 тижнів. Це базова військова підготовка, де країни-партнери врахували наші побажання, приїжджали та дивилися, як в нас відбувається цей процес. Ми з ними відкоригували програму підготовки, і протягом 5 тижнів наші військові проходять базову підготовку. Окрім того, з найбільш підготовлених військовослужбовців відбираються вже тут, в Україні, ті, хто їде навчатися на новітні зразки озброєння. Це водії різного роду іноземної техніки, навідники різних засобів вогневого ураження (кулемети, гранатомети), це підготовка екіпажів бойових машин іноземного зразка, у тому числі й танки, підготовка саперів і снайперів», – повідомив Купінський.

Напередодні CNN повідомляв, що американські інструктори вражені тим, як швидко українські бійці навчилися основ управління системою Patriot, і надали їм додаткову, інтенсивну підготовку, яка рідко доступна їхнім колегам зі Сполучених Штатів. Навчання 65 військових з України проходять протягом 10 тижнів під керівництвом інструкторів армії США на базі у місті Форт-Сіллі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ