Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

UA Анімацію з усього світу покажуть у Львові в рамках LINOLEUM Tour

Фестиваль LINOLEUM завітає до Львова в рамках туру містами України, аби показати кращі анімаційні фільми з цьогорічної міжнародної конкурсної програми. Усі короткометражки об’єднані темою фестивалю – «Стати людиною».

Покази відбудуться 5 вересня в Prostir Lviv (вул. Лижв’ярська, 42, Центральний парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького) та 6 вересня на Ґанку (вул. Завдоська, 31) о 20:30. Вхід на події вільний, але за попередньою реєстрацією (форма реєстрації відкриється на сторінці події у Facebook 29 серпня).

На великому екрані можна буде подивитися два блоки фільмів. Тривалість одного показу – 75 хвилин, до кожного блоку увійшло 10 анімацій. 

Перший блок

1. «Я», 2020, Іспанія. Цинічний гумор на тему того, яким нудним може бути сімейне життя – настільки, що радше нагадує шлях до божевілля.
2. «Нідергарія», 2019, Бельгія. Головна героїня намагається адаптуватися в новій країні, але здебільшого вивчає не нову мову й звичаї, а саму себе.
3. «Чому у слимаків немає ніжок», 2019, Швейцарія. Коротка історія жахів про те, як робоча рутина та трудоголізм можуть вбити будь-яке задоволення від життя.
4. «Друзі», 2019, Німеччина. Зворушлива історія дружби між маленькою людиною та велетнем.
5. «Історії з мультивсесвіту», 2020, Данія. Якби Бог був айтішником і батьком-одинаком, єдиною його мрією була відпустка. Але на що б цей відпочинок був схожий?
6. «Останнє», 2020, Австрія. Чи варто нам розуміти, скільки ще хвилин або років залишилося жити? Персонажі цього фільму знають, скільки часу їм відведено. Або думають, що знають.
7. «Дурник», 2019, Франція. Фільм про вічне: складнощі з математикою. Мама намагається пояснити сину рішення задачі, але поступово в неї уривається терпець.
8. «Чоловік, якого вдарило блискавкою», 2020, Франція. Герой цього фільму знайшов професію своєї мрії – він став людиною-столом.
9. «Незручний», 2020, США. Ситуації, у яких ми червоніємо, хочемо провалитися під землю та просто  почуваємося максимально некомфортно.
10. «Нічний сеанс», 2019, Грузія. Чому ми залишаємося байдужими, коли насилля відбувається зовсім поряд із нами?

Другий блок

1. «БУВАЄ», 2020, Чехія. Shit happens, і з цим потрібно якось існувати. Сторож, його дружина та один депресивний олень намагаються прижитися в цьому світі абсурду.
2. «З видом на море», 2020, Естонія. Історію пристрасті може бути складно відрізнити від історії божевілля. У цій анімації так точно.
3. «Космонавт», 2019, Естонія. Космонавт назавжди лишається космонавтом, навіть коли живе не на космічній станції, а в квартирі панельного будинку.
4. «Узи», 2019, Німеччина. Хворобливий зв’язок між дівчиною та батьками, розрив якого завдає болю обом сторонам.
5. «Обід на траві», 2019, Франція. Інколи життєві переконання можуть піддаватися випробуванню в неочікуваних ситуаціях. Наприклад, коли геніальний вчений приїжджає на пікнік біля озера.
6. «Сурогат», 2020, Україна. Чоловік знищує гніздо невідомої моторошної істоти. Але згодом виявляється, що це не найстрашніше, що він зустріне сьогодні ввечері.
7. «Без голови», 2019, Велика Британія. Людина без голови відчувала б цей світ інакше – і не факт, що гірше.
8. «ПроСВІТлення», 2019, Естонія. Два майстра йоги медитують. У них спільна мета, але абсолютно різні результати.
9. «Іграшковий період», 2020, Велика Британія. Саморобні іграшки розмовляють голосами людей, які спонтанно відповідали на питання про дитинство.
10. «По той бік Но», 2020, США. 3475 масок із різних культур світу ритмічно змінюють одна одну, створюючи подорож ритуалами, побутом і політикою.

Довідка.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM – найбільший міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який існує з 2014 року. Щороку LINOLEUM пропонує учасникам та відвідувачам переглянути найкращу національну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму та взяти участь у воркшопах визнаних і відомих представників анімаційної індустрії країни та світу. Головна мета фестивалю – просування незалежної анімації в Україні.

Цього року LINOLEUM відбудеться 2–6 вересня, вперше – в онлайн-форматі. Майданчиком для перегляду фестивалю стане медіасервіс MEGOGOде глядачі зможуть переглянути анімаційні роботи учасників конкурсних програм, тематичних підбірок та спеціальних показів безкоштовно.

Тема LINOLEUM 2020 – «Стати людиною» (Becoming Human). Що саме нас нею робить? Завдяки своїй ірреальній природі, анімація може працювати на території метафізики, релігії, психології та антропології, досліджуючи такі області нашого досвіду, що є невловимими для інших форм мистецтва та науки.

Фестиваль LINOLEUM 2020 проходитиме за підтримки Українського культурного
фонду
.
Організатор фестивалю анімаційна студія Animagrad.
Партнер фестивалю Goethe-Institut в Україні.
Локальний партнер у Львові Львівський альтернативний прокат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ