Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​UA: КУЛЬТУРА презентує прямоефірний спецпроєкт "Культура фестивалів"

29 липня о 20:15 на UA: КУЛЬТУРА стартує спецпроєкт, присвячений українським фестивалям, із якими команда телеканалу успішно працювала чи планує співпрацювати в майбутньому. Про це Гал-інфо повідомили на Суспільному.

Тижневий проєкт створений для того, щоб підбити підсумки та розповісти про фестивалі різного спрямування: мультидисциплінарні, книжкові, музичні, кіно- й театральні. Щодня в студії куратори та організатори розповідатимуть про особливості організації цих подій та їхній вплив на розвиток культури в країні загалом: чи дають вони поштовх для розвитку молодих талантів, а чи відкривають явища й колективи, що не були знайомі широкому загалу. Серед гостей — Максим Демський, директор "ГогольФест", Андрій Кошман, директор "ПортоФранко", Юлія Сінькевич, генеральна продюсерка ОМКФ, Андрій Халпахчі, керівник Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", Лілія Млінарич, засновниця й президентка Koktebel Jazz Festival, Любов Морозова, керівниця Kyiv Bouquet Festival, Олеся Островська-Люта, директорка "Мистецького арсеналу", Гаська Шиян, кураторка спеціального проєкту "Стиль життя" в межах Lviv Book Forum, Ольга Єрмак, прес-аташе фестивалю Sziget в Україні. 

"Фестивалі — не просто спосіб розважитися або ж побути в колі людей, однаково пристрасно захоплених культурою, це ще й платформа, яка агрегує сенси й підтримує суспільні рухи. Фактично, фестивалі —прихисток активної меншості, на яку ми всі нині сильно сподіваємося. UA: КУЛЬТУРА присутня на низці визначних фестивалів України, і мене водночас засмучує та тішить, що навіть у десятирічній перспективі ми не зможемо охопити всіх — бо їх щороку стає дедалі більше. Ми створили цей спецпроєкт для тих, хто хоче зрозуміти фестивальну природу, а також для тих, кого не треба заохочувати й хто за рік планує відпустку під конкретну культурну подію”,  — говорить Лук’ян Галкін, виконавчий продюсер суспільного телеканалу UA: КУЛЬТУРА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ