Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Учні Львівщини – переможці першої гімназіади України

Як інформують у прес-службі ЛОДА, учні Львівщини – переможці першої гімназіади України.
Учні Львівщини – переможці першої гімназіади України

У загальному заліку командної першості серед територій переможцем І Гімназіади стала Львівська область, обійшовши м. Київ та Київську область, які, відповідно, зайняли друге та третє загальнокомандні місця.

Програма змагань включала 13 видів спорту: бокс, гімнастика спортивна, гімнастика художня, дзюдо, карате, легка атлетика, петанк, плавання, спортивна аеробіка, стрільба з лука, тхеквондо ВТФ, фехтування та шахи. За перемогу у фіналах змагались 1265 учнів загальноосвітніх навчальних закладів 2000-2004 років народження, з яких 107 учнів представляли Львівську область.

“Львівщині є про що звітувати і чим пишатись. Ми вже увійшли в історію учнівського спорту України, здобувши завдяки злагодженій роботі тренерів ДЮСШ та вчителів фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів абсолютну перемогу у першій гімназіаді України. Але попереду – нові старти, і вже у вересні цього року розпочнуться відбіркові етапи наступної гімназіади, до якої ми розпочинаємо підготовку”, – зазначив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович.

Під час нагородження переможців заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба відзначив Львівську область як таку, в якій було проведено найбільшу кількість відбіркових обласних змагань – 12 видів.

Зазначимо, що організаторами змагань виступили Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та його обласні відділення, а також Учнівська спортивна спілка України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ