Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Угорщина заблокувала передачу Україні €500 млн воєнної допомоги від ЄС

У понеділок, 23 жовтня, Угорщина вчергове заблокувала передачу Україні €500 млн воєнної допомоги від ЄС через блокування угорського банку раніше.

Про це в Люксембурзі під час пресконференції за підсумками ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише Укрінформ

"У цей час Україна зникла з новин, але війна в Україні нікуди не зникала, вона все ще продовжується. Росія продовжує бомбити цивільні об’єкти, принаймні 18 людей загинули протягом кількох минулих днів. Українська інфраструктура все ще піддається руйнуванням. Ми мали  дискусію, як вирішити найбільш невідкладні потреби України, її оборонні потреби. Ми все ще не змогли розв'язати проблему із восьмим траншем з Європейського фонду миру, ми все шукаємо рішення. Але в той чи інший спосіб ми знайдемо рішення для цього", - сказав Боррель.

Він сказав, що міністри розглянули питання про безпеку України на середній і довгий терміни. Це передбачає військову підтримку, а також інші заходи, які сприятимуть не тільки безпеці країни, але й економічній і промисловій стабільності.

"Ми чекаємо на керівні рішення від Європейської Ради, яка зустрінеться цього тижня, щоб продовжити роботу над пропозиціями щодо створення Українського фонду, як частини багаторічного бюджету ЄС, але нам потрібні політичні вказівки, щоб ми могли це зробити. Щодо (української, – ред.) "Формули миру", дуже скоро в Мальті відбудеться ще одна зустріч з цього приводу, зі спробою залучити якомога ширшу підтримку від держав-членів ООН", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ