Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна - найзамінованіша країна світу

ООН бере участь у гуманітарному розмінуванню в Україні, яке дозволить фермерам відновити діяльність у прифронтових регіонах.
Фото - Мінцифри

Про це повідомила Постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун під час виступу на 15-му щорічному Київському Безпековому Форумі, заснованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Розпочалися роботи щодо гуманітарного розмінування. Україна зараз є найбільш забрудненою країною в світі у плані замінування. І доки ми не зможемо визначити всі сільськогосподарські угіддя як безпечні, звичайно фермери не зможуть повернутися до своєї роботи”, - зазначила вона.

Деніз Браун наголосила, що основна увага представників ООН в Україні зосереджена на роботі у прифронтових і деокупованих територіях.

“Наша головна робота – надання громадам на лінії 20 км від лінії фронту практичної допомоги. Ми проводимо оперативну оцінку ситуації, вимірюємо рівень руйнації. І звіт ООН документує терор, поневіряння і страждання людей, а також витривалість, що проявляється людьми”, - додала вона.

Постійна координаторка системи ООН в Україні також підкреслила, що організація надала Україні безпрецидентну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ