Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна – Північна Ірландія: все або нічого

У другому турі групового етапу Євро-2016 національна збірна України у Ліоні зіграє з командою Північної Ірландії.
Фото - m.online.ua.

У четвер, 16 червня, «синьо-жовті» проведуть другий матч на Євро-2016. Поєдинок, який для нашої команди має вирішальне значення у плані подальшої турнірної долі, пройде під гаслом: «Все або нічого». Перемога значно покращить шанси українців на вихід до наступного турніру, нічия і, навіть, поразка (за певних розкладів) їх, звичайно не позбавлять, але життя нашій команді значно ускладнять.

Вдала гра збірної України у першому таймі матчу проти чинних чемпіонів світу – команди Німеччини – не лише справила приємне враження на вболівальників та спеціалістів, а й стала одним із сюрпризів старту Євро-2016. «Синьо-жовті» довели, що їм до снаги змагатися з будь-яким суперником, а на полі для української команди авторитетів не існує.

Черговий суперник підопічних Михайла Фоменка – збірна Північної Ірландії – до числа фаворитів першості континенту точно не входить, але ця команда довела, що вона може створити проблеми кожному. Достатньо згадати відбірковий турнір чемпіонату Європи, в якому Північна Ірландія фінішувала на першому місці у своїй групі, випередивши збірні Румунії та Угорщини, котрі вже встигли здивувати усіх у Франції, а також команди Греції, Фінляндії та Фарерських островів. Так, північні ірландці цього року дебютують на чемпіонаті Європи, але ця збірна тричі в своїй історії брала участь у фінальних частинах чемпіонату світу, а нині в її складі виступають представники англійської Прем’єр-ліги.

Свій перший в історії матч на чемпіонаті Європи Північна Ірландія програла, мінімально поступившись збірній Польщі. Головний тренер команди Майкл О’Ніл стверджує, що для його підопічних уже сам факт участі у Євро – велике досягнення. Шанси на виграш цією збірною чемпіонату Європи оцінюються як 500 до 1-го, але це не заважає уболівальникам Північної Ірландії у кожному матчі несамовито підтримувати своїх улюбленців , а футболістам – битися за результат до останньої хвилини.

Малий проміжок часу між матчами, поєдинки в різних містах – формат фінальної частини чемпіонату Європи кидає новий виклик учасникам. Недарма, наставник «синьо-жовтих» Михайло Фоменко говорив, що головне завдання – відновити своїх футболістів від виснажливого у всіх значеннях матчу проти збірної Німеччини. Так, поєдинок з чемпіонами світу забрав немало сил, але можна не сумніватися, наші хлопці, відчуваючи підтримку всієї країни, викладуться на повну, аби подарувати Україні першу перемогу у Франції та продовжити приємну традицію матчів з Північною Ірландією. Віримо в команду!

euro2016.ffu.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ