Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Україна арештувала 14 офшорних рахунків Курченка

Печерський райсуд столиці арештував рахунки 14 офшорних компаній, які по’вязують з харківським бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Рахунки відкриті у двух латвійських банках, ABLV Bank и Regionala investiciju banka. Рішення суду винесене у справі по зрідженому газові, йдеться у документі від 12 жовтня, опублікованому у єдиному держреєстрі.

За інформацією Генпрокуратури, 30-річний бізнесмен через компанії Укрхарківргазпостачання-2009, Луганскпропангаз, Харьков-СПБТ, ГазУкраїна-2009, ООО ГазУкраїна-2020, Запорожгаз-2000, Черкаси-Газпостач та інші структури купував зріджений газ «для потреб населення» на спецаукціонах за зниженими цінами. Після він продавав їх на вже за ринковими цінами.

У підсумку, вважає обвинувачення, Курченко за попередньою змовою зі співробітниками Нафтогазу наніс державі збитки на суму більш мільярда гривень.

Суми на арештованих рахунках у документі не вказані. Рішення суду винесене на основі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскація доходів, отриманих злочинним шляхом.

10 вересня Печерський райсуд Києва своїм рішенням арештував елітарну яхту Курченка.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ