Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Німеччина розширять співпрацю у сфері енергетики

10 квітня 2019 року заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко провела зустріч з державним секретарем Федерального міністерства економіки та енергетики ФРН Томасом Барайсом, - повідомляє прес-служба Міненергетики.

Ця зустріч остаточно закріпила домовленості сторін щодо започаткування стратегічного партнерства у сфері енергетики між Україною та Німеччиною шляхом підписання відповідного Меморандуму, на основі якого сторони розширять перелік спільних проектів.

Значна увага була присвячена темі інтеграції українських енергетичних ринків до ринків Європейського Союзу, зокрема синхронізації з Європою у режимі роботи газового ринку та переходу ОЕС України на паралельну роботу з об’єднанням енергосистем країн ЄС.

У цьому контексті Наталія Бойко повідомила: ʺСьогодні в Україні створюються організаційні, технічні та правові умови, які спрямовані в перспективі успішно підключити ОЕС України до синхронної зони енергетичної системи ENTSO-Eʺ.

Разом з цим в ході зустрічі німецьку сторону поінформовано щодо схвалення оновленого Додатку XXVII до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, імплементація якого дозволить інтегрувати енергетичні ринки України з європейськими та забезпечить реалізацію євроінтеграційних прагнень.

Також заступник Міністра наголосила, що Україна володіє надійною та потужною газотранспортною системою, що безперебійно виконує свої функції, тому сьогодні стратегічно важливо зберегти роль України як транзитера газу.

Учасники зустрічі також обговорили загальний стан реформування енергетичного сектору в Україні, питання реалізації спільних українсько-німецьких проектів в енергетичній сфері та можливості надання технічної допомоги на реалізацію проекту щодо інтеграції відновлюваних джерел енергії в енергосистему України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ