Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна і союзники провели таємну зустріч щодо Формули миру - Bloomberg

У Саудівській Аравії 16 грудня відбулася таємна зустріч радників із питань національної безпеки України, союзників з G7 і невеликої групи держав Глобального Півдня.
В аеропорту "Бориспіль" відбулася зустріч щодо української Формули миру, 1 грудня 2023 рік. Фото: ОП

Про це повідомило Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Як зазначили співрозмовники агентства, секретність була частково спрямована на те, щоб учасники почувалися більш комфортно.

"Менший формат дозволив провести вільнішу та відвертішу дискусію щодо української Формули мирну й планів просування цього процесу вперед, а також принципів потенційної взаємодії з РФ у майбутньому", — вказується у матеріалі.

Разом із союзниками по "Групі семи" Київ підтвердив думку, що справедливий мир повинен поважати територіальну цілісність і суверенітет України, та заявив, що цілі російського президента Володимира Путіна не змінилися. Він не демонструє жодних ознак бажання вести предметні переговори й не поважає попередні домовленості.

Союзники чітко заявили, що продовжуватимуть підтримувати українську державу, а Європейський союз і США висловили впевненість у тому, що пакети підтримки будуть узгоджені, інформує Bloomberg.

Наступну зустріч розширеної групи у Швейцарії запланували наступного тижня напередодні Всесвітнього економічного форуму в Давосі та запросили на неї понад 100 держав.

"Київ хоче провести саміт лідерів щодо проєкту на початку цього року і використати його як трамплін для створення плану, заснованого на узгоджених принципах, як основи для будь-яких майбутніх переговорів з Москвою", — додає агентство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ