Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна може відвоювати тимчасово захоплену територію – ексдиректор ЦРУ

Українські війська будуть спроможними зупинити подальше просування російської армії та почати відвойовувати тимчасово захоплені росіянами території за умови продовження збройної підтримки з боку Заходу.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю Bild колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та сил США і НАТО в Іраку й Афганістані Девід Петреус. 

"Справді, видається все більш ймовірним, що українські сили можуть повернути більшу частину, якщо не всі території, які були окуповані російськими військами в останні місяці", – сказав Петреус.

За його словами, якщо НАТО та інші західні країни "продовжуватимуть надавати ресурси в поточному темпі", то Збройні Сили України будуть спроможними "зупинити подальше просування росії та (почати - ред.) відвойовувати території, окуповані росіянами з 24 лютого".

Водночас Петреус вказав на те, що глави держав і урядів країн-членів НАТО та інших західних країн наразі вже визнали, що перемога росії буде "катастрофічною для європейської безпеки". І тому вони вживають "необхідних заходів, щоб росія не досягла успіху".

Як повідомлялось, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ