Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна на законодавчому рівні закріпила авторитарний статус, - політолог

Очевидно, що головним завданням сьогоднішнього, 16 січня, голосування у парламенті був не стільки бюджет, скільки власне закон Колісниченка – Олійника. Фактично, прийняття цього закону, дає підстави говорити про обмеження прав та свобод громадян, а це означає закріплення на законодавчому рівні авторитарного статусу Україні. Про це сьогодні, 16 січня, в коментарі Гал-інфо розповіла політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

«Очевидно, це і мав на увазі один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк та інші, говорячи про державний переворот, адже в Конституції написано, що Україна – демократична держава. Однак, ознаки авторитарного режиму в Україні вже і раніше мали місце, прийнятий закон лише намагається легітимізувати його і дати можливості владі позбутися протестів, не лише теперішніх, але й майбутніх», - сказала Дащаківська.

Вона також додала, що закони прийняті з порушенням норм регламенту, тому, на думку політолога, слід використати всі механізми аби оскаржити їх, не допустити їх підписанням Головою ВРУ та Президентом.

«Опозиція виявилася неготовою до такого повороту, будучи переконаною, що основним є бюджет. Однак, прийняття законів і прийняття в такий спосіб свідчить про подальший занепад парламентаризму, який не виступає самостійним центром прийняття рішень. Опозиція мала бути готова до такого розвитку подій, адже вже мало місце виїзне засідання, яке не отримало належної реакції від опозиції. І ще одне, скільки б ми не критикували опозицію: з картярами в шахи не грають. Пора визнати: це різні ігри, тут різні правила», - сказала Оксана Дащаківська.

Вона переконана, що таким голосуванням ситуація лише загострюється, бо кожен з мітингувальників та громадян тепер розуміє – його можна посадити.

«Тому складається враження, що влада штовхає країну до силового розв’язання протистояння. Ми Білорусь?», - додала Оксана Дащаківська.

Фото - facebook.com/oleksandr.aronets

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ