Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна отримає 16 самохідних гаубиць Zuzana 2

Данія, Німеччина та Норвегія профінансують виробництво 16 нових 155-мм самохідних гаубиць Zuzana 2 у Словаччині, які будуть доправлені до України з літа наступного року.

Як пише ТСН, про це повідомив редактор німецького видання Bild Юліан Рьопке у Twitter. Наразі українські військові вже почали проходити навчання на самохідних артилерійських установках Zuzana. Це підтвердив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Довідка.

САУ Zuzana 2 - це подальша модифікація чеської самохідної гаубиці ShKH vz. 77 Dana, яка була прийнята на озброєння армії ще тодішньої Чехословаччини 1977 року. А 1998 року армія Словаччини отримала САУ Zuzana (155-мм/45), яка вважалася глибокою модифікацією Danа за стандартами НАТО. На сьогоднішній день на озброєнні Словаччини перебуває 16 самохідних установок Zuzana.

Після модернізації першої версії САУ Zuzana 2 отримала ствол з довжиною 52 калібри, нову броньовану кабіну для екіпажу, можливість обертання башти на 360 градусів, зменшення кількості команди, яка потрібна для обслуговування, до 3-х осіб, завдяки автоматизації процесів. Перші випробування нова версія пройшла в грудні 2009 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ