Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна отримала ще 33 автівки "швидкої" від міжнародних партнерів

Представництво Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні за підтримки ЄС та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) передало МОЗ України додатково 33 автомобілі швидкої допомоги для надання екстреної медичної допомоги пацієнтам під час війни.

Про це повідомляє пресслужба Представництва ЄС в Україні, пише Суспільне. 

"Попри складні умови, з якими вони стикаються, ми продовжуємо підтримувати українські екстрені служби в їхній роботі з порятунку життів. Вчора разом з ВООЗ ми доставили в Україну 33 автомобілі швидкої допомоги", — написав гендиректор ЄС з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги Мацей Поповський у Twitter.

Передача автівок відбулась у Львові 27 березня за присутності міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, гендиректора ЄС з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги Мацея Поповського, представника ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, і старшого спеціаліста з управління проектами USAID в Україні Тетяни Растригіної.

Зокрема, було передано 20 автомобілів швидкої допомоги типу А1, оснащених носилками та обладнанням для надання першої допомоги. Вони призначені для некритичного транспортування пацієнтів.

Інші 13 автомобілів швидкої допомоги – типу C, які оснащені апаратами штучної вентиляції легенів, подачею кисню, внутрішньовенними насосами, аспіраторами, носилками та сумками з медикаментами. Таке оснащення дозволяє транспортувати важкопоранених пацієнтів до медичних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ