Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна перемогла на Євробаченні-2022: Kalush Orchestra зайняли перше місце

Переможцем Євробачення-2022, яке відбувалося в італійському Турині, стали представники України Kalush Orchestra з піснею "Stefania". Вони отримали 192 балів від журі та 439 балів від глядачів.
фото - Суспільне

Про це інформує "Суспільне".

До фіналу потрапили 25 країн, а росія цьогоріч участі в конкурсі не бралачерез війну, розв'язану в Україні.

Kalush Orchestra після виступу на Євробаченні закликав врятувати Маріуполь і "Азовсталь", а саме українських військових, які, незважаючи на блокування армією рф, відсутність провізії, медикаментів, достатньої зброї, тримають оборону на підприємстві "Азовсталь". Там є сотні поранених, а росія наразі відмовляється від евакуації, або екстракції військовослужбовців.

"Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!" - закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення в Італії.

Полк "Азов" у своєму телеграм-каналі подякував музикантам за слова:

"Дякуємо гурту Kalush Orchestra за підтримку! Слава Україні!", - написали азовці.

Варто зауважити, що після виступу Kalush Orchestra в інтернеті в усьому світі збільшилась кількість пошукових запитів за словами "Маріуполь" і "Азовсталь".

Політичні висловлювання на "Євробаченні" заборонені. Але організатор конкурсу — Європейський мовний союз — повідомив: 

"Ми розуміємо глибокі почуття навколо України в цей момент і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер", - передає DW з посиланням на dpa.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ