Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна перемогла Туреччину і наразі очолює групу

Збірна України обіграла Туреччину у матчі 7 туру відбору до ЧС-2018 з рахунком 2:0. Перемогу збірній України приніс дубль Андрія Ярмоленка.
Телеканал Футбол

Огляд матчу подає сайт Футбол 24.

Команда Шевченка розпочала дуже впевнено і вже на старті поєдинку створила три небезпечні моменти поблизу воріт збірної Туреччини. На 3-й хвилині Коваленко після навісної передачі Коноплянки головою пробив над поперечкою, а ще через дві хвилини вже сам хавбек Шальке цілив у ближній кут, але Бабаджан перевів м’яч на кутовий. Коноплянка взявся виконувати стандарт та ідеально спрямував сферу на голову Степаненку, який дивом не влучив у рамку воріт.

Після стартового натиску збірна України продовжувала контролювати м’яч та гру, що врешті-решт принесло свої плоди на 18-й хвилині зустрічі. Все розпочалось з розкішної дальньої передачі Ротаня у штрафний майданчик турків на хід Коноплянці. Женя прийняв м’яч та переадресував на Кравця, який у свою чергу викотив круглого під удар Коваленку. Півзахисник Шахтаря пробив досить кволо, але, на щастя для українців, сфера потрапила до Ярмоленка, який з близької відстані впенено переграв Бабаджана ударом в дальній кут. Щоправда, у цьому епізоді новачок Борусії міг перебувати у офсайді, та лайнсмен положення поза грою не зафіксував.

На 35 хвилині міг відзначатись Артем Кравець, однак з його ударом в ближній кут впорався Бабаджан. І все ж до кінця першого тайму збірна України зуміла подвоїти свою перевагу. Коноплянка прорвався до лицьової лінії та виконав класну передачу на Ярмоленка, який не став пробивати першим дотиком, а вразив ворота, на замаху прибравши захисника та голкіпера турків. На відеоповторі здалось, що під час пасу Коноплянки м’яч повністю вийшов за межі поля, однак і цього разу лайнсмен зіграв за Україну.

На початку другого тайму підопічні Луческу взяли м'яч під свій контроль, однак тривало це зовсім недовго, а контратаки України виглядали просто вбивчими для турків. Однак "синьо-жовтим" бракувало то передачі, то влучного удару на завершальній стадії. На 51-й хвилині з перспективної позиції промахнувся Коноплянка, а згодом вже не поцілив у рамку воріт Бабаджана Матвієнко.

На 76-й хвилині супернагоду, щоб довести справу до розгорому втратив Бєсєдін, який дивом не влучив у ворота, пробивши у падінні головою після подачі Коноплянки з кутового. Півзахисник Шальке, найактивніший у складі збірної України, був близький до гола на 84-й хвилині, але його постріл метрів з 17-ти парирував Бабаджан. Голкіпер збірної Туреччини крутився наче білка у колесі та під завісу зустрічі не дозволив Ярмоленку оформити хет-трик дальнім пострілом.

У підсумку збірна України здобула впевнену перемогу та піднялась на перше місце у групі I (14 очок). Позаду "синьо-жовтих" розташувались Хорватія та Ісландія, які мають на своєму рахунку 13 пунктів. Щоправда, матч хорватів з Косово було перенесено через погодні умови.

Відбір до ЧС-2018. 7-й тур

Україна – Туреччина – 2:0

Голи: Ярмоленко, 18, 42

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ