Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в російському полоні

Україні вдалося повернути тіла 19 громадян України, які загинули в російському полоні. Однак не уточнюється, коли це відбулося та за яких обставин.

Фото: Depositphotos

Про це Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олег Котенко повідомив під час круглого столу від «Укрінформ» 12 липня, - передає Громадське.

Він не уточнив, коли та за яких обставин вдалося повернути тіла загиблих. Перед цим Уповноважений розповів, що зафіксовані «прикрі приклади» допиту українців у полоні. 

Котенко також зауважив, що найближчими днями Україна очікує на тіла ще чотирьох загиблих.

«Це ті, хто були у полоні й там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути», — сказав уповноважений.

Зниклі безвісти  

Зі слів Котенка, у Єдиному реєстрі зниклих безвісти є інформація про понад 24 тисячі українців. Вже більш ніж 8 тисяч людей вдалося знайти, а саме встановили їхнє місце перебування або місце загибелі. 

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запевнив, що 60-65% людей з реєстру — живі. Оскільки Україна має інформацію про місця утримання та кількість українських полонених, що там перебувають, водночас є цифра розшукуваних людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ