Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна повернула з полону ще 106 захисників, що воювали на Бахмутському напрямку

Україна повернула з російського полону 8 офіцерів та 98 солдатів і сержантів, які воювали на Бахмутському напрямку.
Фото: Дмитро Лубінець у телеграм

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у телеграмі.

"Ми повертаємо додому 106 наших людей. Це воїни з Бахмутського напрямку 8 офіцерів та 98 солдатів і сержантів. Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них герой нашої держави", — зазначив Єрмак.

За словами керівника ОП, "серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап".

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, у результаті обміну додому повертаються восьмеро офіцерів та 98 військовослужбовців рядового та сержантського складу. Також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

Усі врятовані захищали Україну на Бахмутському напрямку, 68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти.

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних сил України, з них, зокрема 21 представник територіальної оборони. Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

Щонайменше семеро врятованих оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік, ідеться в повідомленні.

Загалом на сьогодні в результаті обмінів повернуто додому вже 2430 людей. Серед них 139 цивільних, зазначили у штабі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ