Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Білорусь обговорили ряд питань взаємної торгівлі

25 березня відбулося засідання робочої групи двостороннього співробітництва Держпродспоживслужби та Департаменту ветеринарного та продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь щодо ряду питань взаємного товарообігу, - повідомляє прес-центр Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зустріч відбулася у рамках виконання положень плану заходів «Дорожня карта» двостороннього співробітництва Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Департаменту ветеринарного та продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь на 2018-2020 роки, що була підписана 7 грудня 2017 року.

Від України участь у заході взяли перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Ольга Шевченко та інші.

Республіку Білорусь на зустрічі представляли заступник Міністра – директор Департаменту ветеринарного та продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь Іван Смільгінь, начальник Білоруського управління державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті Дмитро Страпко та Радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Олександр Гавриш.

Андрій Жук відзначив, що вітчизняне законодавство наразі проходить процес адаптації до норм Євросоюзу та має низку змін в частині експорту, імпорту та транзиту продуктів тваринного походження, але Україна готова до діалогу з метою їх вирішення та залишається відкритою для співпраці із Республікою Білорусь.

У ході зустрічі учасники обговорили питання погодження ветеринарних сертифікатів на ряд продуктів тваринного походження, що становлять інтерес для взаємної торгівлі між сторонами, проаналізували перспективи для торгівлі аграрною продукцією.

Присутні обговорили питання взаємного внесення підприємств до реєстрів підприємств, які мають право експорту продукції до України та Республіки Білорусь відповідно.

Також присутні розглянули питання погодження транзиту вантажів товарів тваринного походження по території обох держав та взаємодію Білоруської та Української служб державного ветеринарного нагляду на державному кордоні та транспорті.

Сторони домовилися поглиблювати та розширювати співпрацю у всіх зазначених напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ