Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна та Бразилія співпрацюватимуть у сфері кіно

Підписано Меморандум про співпрацю у сфері кіно між Україною та Бразилією
Підписано Меморандум про співпрацю у сфері кіно між Україною та Бразилією
Підписано Меморандум про співпрацю у сфері кіно між Україною та Бразилією
Підписано Меморандум про співпрацю у сфері кіно між Україною та Бразилією
1/2
Як проінформували у прес-службі Держкіно, підписано Меморандум про співпрацю у сфері кіно між Україною та Бразилією.

З 12 по 16 червня у бразильському столичному кінотеатрі ʺСіне Бразиліаʺ вперше в історії двосторонніх відносин України та Бразилії  пройшли українські кінодні.

Крім організації кінопоказів, українська делегація взяла участь у робочих зустрічах, під час яких обговорювались питання налагодження двосторонньої співпраці у сфері кіно.

Найважливішим результатом візиту української делегації до Бразилії стало підписання Меморандуму про співпрацю між Бразильським національним агентством з питань кіно  (ANCINE) та Державним агентством України з питань кіно. Документом передбачається подальша реалізація підписання Угоди про спільне кіновиробництво. Підписали Меморандум президент ANCINE Крістіан де Кастро та перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

Також, представники української делегації разом з Послом України в Бразилії Ростиславом Троненкомвзяли участь у міжнародному семінарі ʺЖінки в кіноʺ в Ріо-де-Жанейро, організованому ANCINE та Агенцією ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, за участі видатних жінок кіноіндустрії Бразилії, Великобританії, Німеччини та інших країн.

Урочисте відкриття Днів українського кіно відбулося 12-го червня за участі української делегації та співробітників Посольства України в Бразилії, а також представників дипломатичного корпусу,  діячів мистецтва, наукових кіл,  преси  та ін.

Впродовж п’яти днів було продемонстровано українські фільми ʺШляхетні волоцюгиʺ, ʺБрамаʺ, ʺРівень чорногоʺ, ʺСторожова Заставаʺ, ʺПозивний ʺБандерасʺʺ і ʺПропала грамотаʺ.

Захід проведено Благодійним фондом ʺДверіʺ за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Секретаріату з питань культури і креативної економіки столичного Федерального округу Бразилії.

Задля презентації фільмів та налагодження співпраці у сфері кіно в Бразилії перебувала українська делегація у складі першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна, засновниці благодійного фонду ʺДверіʺ Лариси Гутаревич, продюсера фільму ʺПозивний ʺБандерасʺʺ Ольги Клименко та актора фільму ʺШляхетні волоцюгиʺ  Юрія Хвостенка.

Українські кінозаходи у Бразилії і візит представників української кіноіндустрії широко висвітлювались у місцевих ЗМІ.

ʺУкраїнське кіно підкорило ще один континент і на тиждень стало однією з головних кіноподій у Бразилії, а підписання Меморандуму про співпрацю засвідчило готовність наших країн до культурного діалогу у сфері кіноʺ, —  прокоментував голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ