Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна та Грузія започаткували співпрацю у сфері енергоефективності

Фото Держенергоефективності
Фото Держенергоефективності
Фото Держенергоефективності
Фото Держенергоефективності
1/2
Держенергоефективності та Міністерство економіки та сталого розвитку Грузії уклали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива. Про це інформує 9 серпня пресслужба Держенергоефективності.

Домовленості співпрацювати своїми підписами закріпили в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура та заступник Міністра економіки та сталого розвитку Грузії Давід Твалабеішвілі. Церемонія підписання відбулася у рамках офіційного візиту керівника Держенергоефективності до Грузії.

Під час перемовин Костянтин Гура висловив глибоку повагу та надію на початок вигідного співробітництва в енергетичному секторі: "Обидві країни докладають зусиль для розвитку "зеленої" енергетики, декарбонізації економіки, а партнерство відкриє додаткові горизонти для спільних цілей".

На переконання Костянтина Гури, партнерство має стати новим етапом у розвитку зовнішньоекономічних відносин та формуванні ефективної політики розвитку "чистої", енергоефективної, низьковуглецевої економіки в обох країнах.

У рамках укладеного Меморандуму сторони планують визначати можливості для реалізації спільних проєктів у сфері енергоефективності та "зеленої" енергетики, а також обмінюватися досвідом, передовими практиками та механізмами впровадження проєктів у зазначених сферах.

"Україна має колосальний потенціал для розвитку як сфери енергоефективності, так і «зеленої» енергетики. За останні 7 років відбувся значний прогрес – впроваджено проєктів на суму близько 7,8 млрд євро інвестицій", - нагадав Костянтин Гура.

Для забезпечення подальшого збалансованого розвитку енергетики ведеться робота над новим Національним планом дій з відновлюваної енергетики до 2030 року. Також набули юридичної сили зелені облігації. Оновлюється Інвестиційна карта UAMAP із понад 220-ма потенційними проєктами на суму 5 млрд євро. Ведеться робота над новим Фондом зелених інвестицій. Ініціатив чимало, адже головна ціль – декарбонізація та сталий розвиток. І Грузія може стати надійним союзником України у цьому напрямі.

У рамках візиту Костянтин Гура також провів переговори із Послом України в Грузії Ігорем Долговим та висловив йому вдячність за всебічну допомогу та сприяння  у започаткуванні ефективного діалогу з Грузією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ