Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна вперше взяла участь у Монреальському книжковому салоні

Уперше на Монреальському книжковому салоні (Квебек, Канада), що відбувається 20-25 листопада, Україна представлена з національним стендом у статусі країни-гостя.
Україна вперше взяла участь у Монреальському книжковому салоні. Фото: Читомо

Участь у найбільшому книжковому ярмарку франкомовної літератури взяли 6 українських видавців: Видавництво Анетти Антоненко, Ранок, Фоліо, Нора-Друк, Навчальна книга — Богдан, також на стенді представлені книжки Юрія Журавля та казки з доповненою реальністю від видавництва TaleAR, - передає ЛітАкцент.

Посольство України у Канаді організувало також урочисте прийняття на честь національної участі для канадських партнерів: захід відбувся за участі Посла України Андрія Шевченка, директора Салону Олів’є Ґужона, представників УНО, журналістів та Асоціацій видавців і книгорозповсюдників Канади.

Микола Кравченко, директор видавництва ʺНора-Друкʺ та один з організаторів української участі зазначає, що метою поїздки є вивчення ринку та налагодження особистих контактів з колегами: ʺВсе почалося з активності Ростислава Нємцева — керівника Літературної студії Українського національного об’єднання — Монреаль (УНО). Спочатку Студія запрошувала на виступи в Монреаль персонально українських письменників та видавців, а цього року вдалося об’єднати зусилля УНО, українського посольства в Канаді та Українського інституту книги й вперше Україна стала учасником Книжкового Салону в Монреалі. Координатором зусиль з українського боку виступала Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачівʺ.

Також повідомляється, що на участь України в Монреальському салоні виділили кошти Українське національне об‘єднання ($ 5000), Монреальська літстудія ($ 1000), Посольство України ($ 11 000) та Український інститут книги ($ 4 400).

Українську літературу у Монреаль приїхали представити Сергій Жадан та Андрій Курков.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Тбілісі стало Книжковою столицею світу 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ