Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Тбілісі стало Книжковою столицею світу 2021 року

Оголосила Тбілісі Книжковою столицею світу 2021 року генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азулай – за рекомендацією Консультативного комітету, засідання якого відбулося у Швейцарії в червні 2019 року.

Під гаслом ʺОтже, ваша наступна книга – це …?ʺ програма зосереджена на використанні сучасних технологій в якості потужних інструментів для популяризації читання серед молоді, - передає Читомо.

Програма включає кілька широкомасштабних заходів та стійких видів діяльності. Передбачене створення бібліотек та дитячого книжкового фестивалю, а також розвиток сучасного цифрового проекту із перетворення книжок у захоплюючі ігри та відновлення першого у Грузії видавництва.

Програма, спеціально розроблена для дітей, молоді та читачів, які мають обмежений доступ до книжок, буде присвячена інноваціям. Основна мета міста – популяризація читання та підвищення доступності книжок для всіх прошарків населення.

Титул Книжкової столиці світу перейде до міста Тбілісі 23 квітня 2021 року, у день святкування Всесвітнього дня книги і авторського права.

Щороку місто, назване Книжковою столицею світу, зобов’язується сприяти популяризації книжок та читання і реалізовувати програму відповідних заходів протягом одного року.

Тбілісі стане 21-ою Книжковою столицею, слідом за Куала-Лумпуром (2020) та Шарджею (2019). Консультативний комітет із призначення Всесвітньої столиці книги складається із представників ЮНЕСКО, Міжнародної асоціації видавців та Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ