Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна ввела ембарго на російський цемент та фанеру

15 травня Кабінет Міністрів України ухвалив ініційоване Мінекономрозвитку рішення щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії, - інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

Перелік визначений постановою Уряду №1147 від 30 грудня 2015 року “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”.

Відтепер до ввезення на територію України заборонені портландцемент, глиноземний цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів, а також фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з шаруватої деревини.

Згідно з підрахунками імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже $17 млн. Обсяг імпорту фанери з Росії у 2018 році становив близько $19,7 млн.

Ця заборона запроваджена Урядом України у відповідь на агресивні та дискримінаційні дії з боку Російської Федерації щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів з території України територією РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ