Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна закликає ФІДЕ продовжити відсторонення російських та білоруських шахістів

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга та президент Федерації шахів України Олександр Камишін звернулися листом до Міжнародної шахової федерації (FIDE), в якому закликали продовжити відсторонення російських та білоруських шахових федерацій від усіх міжнародних змагань.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

«Українські посадовці висловили глибоку стурбованість планами FIDE розглянути це питання на Генеральній асамблеї 21-22 вересня 2024 року в Будапешті, Угорщина… Україна закликає FIDE продовжити відсторонення спортсменів з Росії та Білорусі від усіх міжнародних змагань», - зазначається у повідомленні.

Автори листа нагадали, що Росія веде гібридну війну проти України понад десять років, а повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, співучасницею якого виступила Білорусь, стало найкривавішою війною в Європі з часів Другої світової війни. З початку повномасштабного вторгнення Росія вбила понад 500 спортсменів і тренерів, зокрема й 21 шахіста, ще двоє шахістів вважаються зниклими безвісти, зазначається в листі.

Українські посадовці наголосила, що російські та білоруські спортивні організації є інструментом державної політики цих країн, а допуск їх до змагань означатиме легітимізацію війни, яку ведуть ці країни.

«Україна наполягає, що спортсмени з Росії та Білорусі мають бути відсторонені від участі у міжнародному спортивному русі. Поки російські війська за підтримки Білорусі ведуть жорстоку війну проти українського народу, заборона на участь російських та білоруських спортсменів повинна зберігатися», - акцентували автори листа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ