Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна залучить 6 млрд доларів гранту від США, — Прем’єр-міністр

Як повідомили в Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Україна залучить 6 млрд доларів гранту від США.

Уряд на засіданні 10 лютого ухвалив рішення про залучення гранту від Сполучених Штатів в розмірі 6 млрд доларів, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, кошти будуть спрямовані на соціальні програми, освіту й медицину.

«Відповідний грант надійде через фонд донорів, який адмініструють Міжнародний банк реконструкції та розвитку та Міжнародна асоціація розвитку. Також через цей Фонд буде надано грант у розмірі 165 млн доларів від низки європейських країн», — зазначив Денис Шмигаль.

На підписання угод Уряд уповноважив Міністра фінансів України.

Як зауважив Прем’єр-міністр, від початку 2023 року міжнародні партнери вже надали Україні 4,2 млрд доларів. Загалом для фінансування дефіциту бюджету, за його словами, потрібно цьогоріч 38 млрд доларів.

«Вдячні нашим союзникам за допомогу. Це дозволяє нам підтримати найбільш вразливі верстви населення, підтримати нашу економіку та направити кошти українських платників податків на забезпечення наших сил безпеки та оборони», — наголосив Глава Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ