Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна збільшує обсяги експорту електроенергії - Світлана Гринчук

Завдяки успішній ремонтній кампанії в енергетиці Україна збільшує обсяги експорту електроенергії - Світлана Гринчук.

Україна нарощує обсяги експорту електроенергії. Якщо у лютому країна продала сусідам 64 тисячі МВт*год електроенергії, то лише за 6 днів березня – 57 тисяч МВт*год. Окрім цього, за потреби надлишки електроенергії передавалися  як аварійна допомога сусідній Польщі. 

Це стало можливим завдяки наймасштабнішій в історії України ремонтній кампанії на об’єктах енергетики, під час якої до енергосистеми було додано 3 ГВт генеруючих потужностей. 

Таку думку озвучила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини».

«За понад 120 днів опалювального сезону ми лише 8 разів зверталася по так звану аварійну допомогу, коли екстрено отримували електроенергію від країн-сусідів. Водночас 12 разів ми надавали таку допомогу», – сказала Світлана Гринчук, коментуючи інформацію про обсяги аварійної допомоги між країнами. 

Завдяки збільшенню потужностей генерації в енергосистемі фіксується профіцит електроенергії. Це дає змогу наростити обсяги експорту - наразі країна передає електроенергію до 5 країн. Також завдяки профіциту АТ «НАЕК «Енергоатом» на 5 діб раніше запланованого строку вивело у плановий ремонт один з блоків АЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ