Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна здобула четверте "срібло" Олімпіади-2020

Олімпійська збірна України розпочала передостанній змагальний день у Токіо із "срібла". Його здобули каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова у двійці на дистанції 500 метрів.
Людмила Лузан та Анастасія Четверікова

Про це інформує Суспільне.

В одиночному спринті на 200 метрів Людмила Лузан здобула "бронзу", а тепер додала до свого активу ще одну медаль - у парі з Анастасією Четверіковою.

Українська пара приїжджала на Олімпіаду в статусі претенденток на медаль. Лузан та Четверікова виграли останній чемпіонат Європи, який проходив за кілька місяців до Токіо-2020, а Людмила називає саме 500 метрів своєю "коронною" дистанцією.

До фіналу українки пробилися з двома перемогами: спершу вони виграли відбірковий заїзд, а тоді - перемогли у півфіналі. Двічі показували другий найкращий час: українок випереджала лише пара з Китаю (Сюй Шисяо та Сун Менгя), чинні чемпіонки світу.

У фіналі боротьба за "золото" розгорнулася саме між цими двома парами. Українки поступалися китаянкам, але впевнено випередили усіх інших суперниць. Третє місце на фініші розіграли Канада та Німеччина.

У підсумку українки втримали срібну нагороду. "Золото" - за Китаєм. А ось у боротьбі за "бронзу" перемогу здобули представниці Канади.

  • Китай - 1:55.495 хвилини
  • Україна (Людмила Лузан / Анастасія Четверікова) - 1:57.499
  • Канада - 1:59.041

Це четверте "срібло" України на Олімпіаді-2020. І друга медаль саме у веслуванні - першу медаль здобула Людмила Лузан - "бронза" на каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Додатково

Змагання з жіночого каное уперше проводилися на Олімпійських іграх. Відповідно, Лузан та Четверікова - перші в історії віцечемпіонки Олімпіади у жіночому каное.

Людмила Лузан - одна з двох каноїсток, які виграли одразу дві медалі в Токіо. Вона, як і канадійка Лоренс Вінсент Ляпонт, виграла і особисту медаль, і в парі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ