Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українка Катерина Монзуль – друга у списку найкращих арбітринь 2022 року

Арбітриня УАФ Катерина Монзуль посіла друге місце у списку найкращих арбітринь 2022 року за версією Міжнародної федерації футбольної історії і статистики(IFFHS).
Катерина Монзуль

Про це написав Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. 

"Заслужене визнання, яке особливо цінне в нинішніх, надзвичайно складних для кожного українця, умовах", – зазначив Павелко.

Катерина Монузль посіла друге місце у голосуванні IFFHS, набравши 45 очок. Переможницею номінації стала француженка Стефанні Фрапар, яка набрала 135 балів. Фрапар уже вчетверте поспіль стає найкращою арбітринею світу. Третя сходинка дісталась фінці Ліні Лехтоваарі з 30-ма балами.

Нагадаємо, 41-річна суддя з Харкова Катерина Монузль стала першою жінкою-суддею з України, що увійшла до елітної категорії рефері ФІФА. З 2016 року жінка  працює на матчах чоловічої української Прем'єр-ліги. У листопаді 2020 року вперше в історії обслуговувала матч чоловічих збірних (Сан-Марино - Гібралтар) у складі української жіночої бригади суддів. У серпні стала головною суддею фінального матчу Євро-2022 серед жіночих команд між Англією та Німеччиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ