Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українській Прем'єр-лізі відмовили у єдиному телепулі

Президент української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон повідомив, що від угоди відмовилися чотири клуба. Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Президент української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон розповів про деталі переговорів з приводу створення єдиного телевізійного пулу, які так і не привели до угоди.

"Хочу відповісти на всі питання раз і назавжди: Прем'єр-ліга не володіє правами клубів. Це інтелектуальна власність кожного клубу. Вони мають право на даний момент реалізовувати свої права самі. Кожен клуб вибирає того телетранслятора, з яким їм з одного боку зручно працювати, з іншого - який до клубу лояльний.

УПЛ запропонувала суму грошей, яка перевищувала 6 мільйонів доларів. До цього сезону на столі ніколи не було пропозиції більше 3 або 3,5 мільйонів доларів. Ми запропонували, і пропозицію отримали всі 12 клубів, більше 6 мільйонів доларів.

Більш того, ми зробили спортивний принцип розподілу доходів, тобто немає колгоспу, немає такого, що всі отримують однаково. 50% грошей ділилося між усіма клубами однаково, а за 50% будьте ласкаві змагайтесь", - сказав Генінсон.

"Люди не ходять на стадіон, клуби не можуть зібрати з мерчендайзінгу ту суму, яку повинні. Виходить, що всі просять у власника гроші. Структура повинна бути побудована так, щоб кожен клуб мав можливість заробляти. Для цього ми і тиснемо на централізацію.

Але вона не відбулася в цьому році. 4 клуби відмовилися. З восьми чотири клуби - це багато. Деякі з фінансових, деякі з політичних, деякі взагалі не зрозуміли, що відбувається і навіщо їм це потрібно".

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ