Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українська розвідка заявила, що рашисти збираються використовувати стару радянську військову техніку

Армія росії вже готується застосовувати застарілу радянську військову техніку.

Про це інформує пресслужба ГУР МО України.

Рішучий спротив та стійкість української армії завадили російським планам у короткі терміни досягнути мети та створили необхідність постійного поповнення особовим складом та військовою технікою російського угрупування у зв’язку із великими втратами.

Для відновлення своїх бойових спроможностей ЗС росії все частіше вдаються до використання техніки радянського виробництва, яка довгий час (з 1970-х років) знаходилась на базах зберігання. Значна увага приділяється збільшенню можливостей артилерійських та ракетних підрозділів для здійснення безперервних обстрілів українських міст.

Зокрема, упродовж квітня:

  • з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння (РАО) (Уссурійськ, Приморський край) Східного ВО зняли 18 САУ “Мста-С”;
  • з 94 арсеналу ГРАУ (Омськ) – 28 САУ “Акація”;
  • з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.) центру матеріально-технічного забезпечення Центрального ВО здійснюється переміщення до бази зберігання РАО (Новочеркаськ) 15 САУ “Мста-С”, 5 САУ “Акація”, 20 САУ “Гвоздика”;
  • з 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.) – 15 РСЗВ “Ураган” та 11 ТРК “Точка-У”.

Крім того, у н.п. Києвський (Московська обл.) зафіксували переміщення ешелону у складі: 6 РСЗВ “Град”; 8 РСЗВ “Ураган” та 7 ТЗМ РСЗВ “Ураган”. За попередніми даними, техніку зняли з арсеналів Західного ВО.

Відновлення боєздатності та укомплектування ОВТ угруповання військ Західного ВО здійснюють, зокрема, завдяки ОВТ, знятій зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар, 45 км від ДКУ). Обслуговування і ремонт здійснюють підрозділи 215 орвб (Маршала Жукова) 20А.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ