Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українська стрічка "Із зав’язаними очима" отримала перемогу на Варшавському кінофестивалі

1/3
Повнометражний ігровий дебют "Із зав’язаними очима" (англ. Blindfold) Тараса Дроня був визнаний найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів Competition 1–2 Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки. Картину створено за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Картина була визнана найкращою серед 15 інших стрічок, представлених у цій категорії. На церемонії нагородження у Варшаві були присутні режисер Тарас Дронь, продюсерка Валерія Сочивець і співсценарист Якуб Присяк. Тарас Дронь отримав приз журі та грошову премію в розмірі 10 000 злотих.

"Ми дякуємо всім, хто вірив і не вірив у наш проєкт. Це великий крок як для нас самих, так і всього українського кіно. У Варшаві відбулося чотири покази нашої картини. Q&A після показу тривав понад 30 хвилин, і навіть після його закінчення глядачі не хотіли відпускати авторів. Тому завершували бесіду вже поза межами глядацького залу. Ми дякуємо як глядачам, так і членам журі, які відзначили нашу картину", - поділилися режисер Тарас Дронь та продюсерка Валерія Сочивець.

Про фільм:

Події фільму розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня, Юля, — молода спортсменка боїв без правил, ММА, яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина залишає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ