Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українські експонати стали першими в китайському музеї Гугун

1/3
Українські експонати стали першою іноземною експозицією в світі, для якої музей Гугун (Заборонене Місто) відкрив свої двері. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури України.

У музейному комплексі Гугун (Заборонене Місто), найбільшому музейно-архітектурному комплексі у світі, відкриттям виставки українських артефактів, розпочалися Дні культури України у Китайській Народній Республіці. Це непересічна подія в культурно-мистецькому середовищі, адже Україна стала першою державою в світі , для якої музей Гугун відкрив свої двері для експозиції. У церемонії відкриття Днів культури України у Китайській Народній Республіці взяли участь Міністр культури України Євген Нищук та Міністр культури та туризму КНР Ло Шуґан.

«Не можу не пишатися, що українські реліквії представлені у найбільшому палацовому комплексі у світі - музеї Гугн, який щиросердно відкрив свої двері для презентації української культури», - сказав під час виступу Міністр культури України Євген Нищук. «Впевнений, що і надалі дружба та взаєморозуміння між нашими країнами поглиблюватимуться, сприятимуть розширенню мистецького простору, слугуватимуть підвищенню зацікавленості пересічних громадян до творчих надбань митців української і китайської культур. Від усього серця бажаю успіху Дням культури України у Китаї та маю надію, що українська культура залишить незабутнє враження у серцях китайського народу».

Виставка репрезентує українські реліквії - коштовності, старожитності та сучасні прикраси з бурштину - традиційного матеріалу, який з давніх-давен до сьогодення використовується для виготовлення ювелірних виробів. Виставку доповнили сучасні графічні твори українських художників другої половини ХХ - початку ХХІ ст.

У рамках події в Пекіні також презентували Петриківський розпис — об’єкт нематеріальної культурної спадщини України, внесений до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО. У рамках Дні культури України у КНР також відбудуться концерти всесвітньо відомого Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Концерти хору пройдуть на найкращих майданчиках Піднебесної: музейному комплексі Гугун (Заборонене місто) та Міжнародному культурному ЕКСПО Шовкового Шляху та представлять палітру українського народного мистецтва з різних географічних та етнографічних регіонів нашої країни.

Довідка

Гугун або "Заборонене місто" є першим з китайських об’єктів, який був занесений ЮНЕСКО до списку всесвітньої спадщини людства в 1987 році. Він охоплює центральну частину Пекіна, від площі Тяньаньмень, із півдня на північ, і займає площу 72 гектари, містить 980 палацових споруд, а в них 8707 кімнат. Місто оточене стіною завдовжки 3400 м і ровом з водою, який називається “Золота вода”. Майже все місто забарвлене в два кольори — жовтий і червоний. Він є одним з найбільших в світі музеїв, колекція предметів мистецтва якого налічує близько 1 мільйон 170 тисяч одиниць зберігання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ