Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські олімпійці вимагають не допускати російських спортсменів до міжнародних змагань

У сесійній залі Львівської обласної ради найкращі спортсмени-олімпійці з усієї України підписали звернення до міжнародної олімпійської спільноти про недопуск спортсменів з росії та білорусі до усіх міжнародних змагань, зокрема Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Таку ініціативу українські олімпійці підтримали під час спільного засідання Асоціації олімпійців України та Олімпійської ради Львівщини з нагоди Міжнародного олімпійського дня.

«Уже неодноразово Україна на різних рівнях зверталася до світової олімпійської спільноти з проханням заборонити представникам країни-агресора брати участь у будь-яких спортивних змаганнях з усіх видів спорту. Світова олімпійська спільнота мають зрозуміти, що спортсменам із росії і білорусі – не місце на світовій спортивній арені», - зауважив голова відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод у вітальному слові подякував спортсменам-олімпійцям за гідний захист честі та незалежності України на світовому рівні.

«Ми дякуємо ЗСУ та тішимося, що на Львівщині ви маєте можливість тренуватися, підтримувати свою спортивну форму та проводити змагання у воєнний час. Усі ми бачимо ваші спортивні бойкоти змагань, де є представники росії і білорусі. Дякую, що завжди займаєте українську державницьку позицію.

Ваші спортивні перемоги – об’єднують українців і додають сили на шляху до нашої спільної перемоги над окупантом», - сказав Юрій Холод.

Участь у засіданні взяв Міністр молоді та спорту України, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

«Львівщина – це приклад для всіх областей, як у цей складний час потрібно розвивати спорт, організовувати заходи.

Закликаю всіх українських спортсменів працювати на міжнародній арені і доносити позицію України. Наша мета, щоб Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення про заборону участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх», - підкреслив Вадим Гутцайт.

Участь у заході взяли також очільники обласних відділень НОК України, керівники всеукраїнських спортивних федерацій, члени Олімпійської ради Львівщини, голови територіальних громад Львівської області, народні депутати України, депутати Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ