Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські пілоти поки не почали навчання на F-16, йде підготовка - Ігнат

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 ще не розпочалось. Наразі триває підготовка фахівців до початку тренувань.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Ще триває процес підготовки людей до того, щоб розпочати це навчання. Є передові групи, які виїхали в країни, які можуть надати нам майданчики для навчань. Вивчається, як буде проходити цей процес. Самих пілотів в цих країнах ще немає", — сказав Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил наголосив, що йому вже не вперше доводиться спростовувати інформацію щодо навчання українських льотчиків.

"Протягом вже тривалого часу мені доводилось, на жаль, спростовувати щоразу, що "пілоти навчаються у США, В Європі". Раз на місяць (стабільно – ред.) з’являються такі новини й доводиться ставити крапки над "і". Тому що не потрібно давати якусь зайву надію", — сказав Ігнат.

Водночас Юрій Ігнат заявив, що низка держав готові навчати українських пілотів, а деякі – передавати винищувачі. За його словами, ідеться про США та країни Європи, які мають на озброєнні літаки, але хочуть перейти на новіші винищувачі F-35.

"На сьогодні ми маємо надзвичайно гарні новини, що вже фактично є авіаційна коаліція, низка країн буде готувати українських пілотів, деякі вже готові передавати нам винищувачі. Старт дано, рішення, що Україна матиме саме F-16 — є. Далі вже технічні моменти, процеси. Представники Повітряних сил постійно на контакті з нашими партнерами, вивчається момент, коли і які групи в які країни поїдуть на навчання, і які будуть часові терміни", — сказав Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил України додав, що "велику кількість пілотів не можна відправити освоювати F-16, тому що потрібно комусь воювати" і зазначив, що в момент, поки триває бесіда з журналістами, на Донбасі йде ризикована і напружена робота української тактичної авіації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ