Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Українські школи отримають Wi-Fi-роутери та вебкамери

За передачею техніки можна слідкувати на публічному дашборді

Фото: Depositphotos

Українським школам передають 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер. Навчальні заклади встановлять техніку в класах інформатики, укриттях та бомбосховищах, щоб учні безпечно навчалися навіть під час повітряних тривог.

Найближчим часом роутери та вебкамери отримають десятки шкіл з 23 областей України, повідомляє в телеграмі глава Мінцифри Михайло Федоров.

За передачею техніки можна слідкувати на публічному дашборді. Це дасть змогу мінімізувати корупційні ризики та зробити процес максимально прозорим.

Все обладнання отримали від партнера — корпорації CISCO за підтримки USAID. Ще в червні разом з компанією підписали меморандум про співробітництво.

Зокрема, Україна долучилася до глобальної програми Cisco Country Digital Acceleratio, яка працює в 48 країнах. Її завдання — прискорити цифровізацію, підвищити рівень ВВП та використовувати більше інновацій у державному та приватному секторах.

«Дякую партнерам, які допомагають будувати безпечний освітній процес для наших дітей. Попереду ще багато спільної роботи», - зазначив Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ