Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські скелелази завоювали всі призові місця на етапі Кубка Європи

2-3 вересня в італійському місті Казалеккіо-ді-Рено відбувся етап Кубка Європи зі скелелазіння. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Серед сотні спортсменів з 18 країн світу в змаганнях взяла участь і збірна України у складі 7 скелелазів. Цей етап був фінальним у дисциплінах «швидкість» та «складність».

Вихованець Дитячо-юнацької спортивної школи №12 м. Одеси Костянтин Павленко став срібним призером етапу Кубка Європи зі скелелазіння в дисципліні «швидкість». У фіналі 24-річний Костянтин (тренери – Любов Зимова та Тетяна Пашаєва) лише 0,05 секунди програв іншому українцю – Ярославу Ткачу.

За підсумками Кубка Європи-2023 в загальному заліку, Костянтин посів третє місце - 2715 очок. На другу сходинку п’єдесталу піднявся також одеський скелелаз - вихованець ДЮСШ №12 18-річний Григорій Ільчишин – 2820 очок (тренери – Віктор Ремнєв та Любов Зимова). Перше місце здобув переможець етапу змагань – Ярослав Ткач (2960 очок).

Таким чином, п’єдестал Кубка Європи-2023 був розфарбований в жовто-сині кольори.

Цьогоріч Григорій Ільчишин став переможцем в австрійському Інсбруку та завоював дві срібні медалі – в польському Тарнуві та словацькій Жиліні. Костянтин Павленко також посів перше місце етапу в Словаччині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ