Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські сили "мають добрі можливості", щоб розпочати контрнаступ – ISW

Російський наступ на Донбасі може наближатися до кульмінації, а Україна "має добрі можливості, щоб відновити ініціативу та розпочати контрнаступ".
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це йдеться у звіті, опублікованому Інститутом вивчення війни (ISW).

Американські аналітики повідомляють, що темпи наступальних операцій сил рф сповільнилися за останні тижні, і це свідчить, що загальний весняний наступ росії на Донбасі може наближатися до кульмінації.

Окрім того, українські сили, ймовірно, провели локальну контратаку на південний захід від Бахмута  – поблизу населеного пункту Іванівське (6 км від Бахмута) і відтіснили російські війська від траси в цьому районі. Якщо це так, це розширює коридор між Бахмутом і іншими підконтрольними Києву територіями Донецької області.

Також значні втрати росармії у районі Вугледара серйозно послаблюють російський наступальний потенціал у Донецькій області, вказують експерти.

"Таким чином, загальний російський весняний наступ, ймовірно, наближається до кульмінації. Поточні російські наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна, навколо Бахмута, а також на лінії фронту Авдіївка-Донецьк і Вугледар не змогли досягти більшого, ніж просто тактичні успіхи в перші кілька місяців 2023 року", — заявляють аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ