Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські сили на півдні та сході перехопили стратегічну ініціативу - Маляр

Українські сили перехопили стратегічну ініціативу й наступають на всіх напрямках, на сході бійці впевнено рухаються флангами навколо Бахмута.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"На фронті фактично триває боротьба за те, яка зі сторін утримуватиме ініціативу. Якщо говорити загалом по всьому фронту - і схід, і південь, то ми перехопили стратегічну ініціативу, і ми наступаємо на всіх напрямках. Якщо говорити окремо за напрямками, то це швидше оперативна ініціатива", - сказала вона.

За її словами, українські війська впевнено рухаються на сході флангами навколо Бахмута. Водночас заступник міністра наголосила, що безпосередньо в саме місто українські воїни не заходили.

"Ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці міста, але основні бої точаться саме довкола міста. І там можна говорити, що йде наступ на декількох напрямках - не тільки фланги, значно ширший зараз фронт. І в нас просування абсолютно на всіх напрямках, де ми рухаємося", - зазначила Маляр.

Водночас у Міноборони наголосили, що ворог підтягнув величезну кількість своїх сил, і українські воїни працюють "в абсолютній перевазі ворога за кількістю людей і зброї".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ