Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські Сили продовжували контрнаступ щонайменше на трьох напрямках

Українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і станом на 25 липня просунулися вперед.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"На кадрах із геолокацією, опублікованих 25 липня, видно, що українські сили домоглися тактично важливих успіхів на південь від Кліщіївки (7 км на північний захід від Бахмута). Генштаб України повідомив, що українські війська вели наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) і Бердянському (прикордонний район Запорізької-Донецької області) напрямках", - зазначають в огляді.

Також наголошується, що українські сили просунулися на 750 метрів у напрямку Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), при цьому російські джерела стверджували, що українські сили трохи просунулися на захід від Оріхова.

Крім того, в огляді із посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр повідомляють, що темпи загибелі російських військ у вісім разів вищі, ніж українських, неподалік Бахмута та в 5,3 раза більші на Бердянському і Мелітопольському напрямках.

За оцінками ISW, опублікованими раніше, українські контрнаступальні операції спрямовані на створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає особовий склад ЗСУ завдяки повільнішому темпу просування за умови поступового виснаження російської живої сили та техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ