Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські війська досягли успіхів на Запоріжжі — ISW

У ході наступальних дій у Запорізькій області українські Сили оборони змогли досягнути "тактично значущого" просування на окремих ділянках фронту.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє Інститут вивчення війни. 

"Українські війська досягли тактично значущого просування в західній частині Запорізької області на тлі контрнаступних операцій, що продовжуються, як мінімум на трьох ділянках фронту. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, підтверджують, що українські сили досягли північної околиці населеного пункту Роботино (10 кілометрів на південь від Оріхова) на заході Запорізької області, хоча сталість і ступінь цих позицій нині неясні", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають аналітики, українські сили протягом кількох тижнів проводили регулярні наземні атаки на Роботине у рамках своїх операцій, спрямованих на ослаблення російської оборони.

"Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист яких російські сили витратили значні зусилля, час та ресурси, залишається значною, навіть якщо українські успіхи нині обмежені", — підкреслюють в ISW.

Також на кадрах із визначеною геолокацією, опублікованих 11 серпня, видно, що українські сили просунулися в Урожайному (9 кілометрів на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецької та Запорізької областей. При цьому російські військові блогери стверджували, що 10 і 11 серпня українські сили відтіснили російські війська за межі населеного пункту.

При цьому Генштаб ЗС України повідомив, що українські війська продовжували контрнаступальні дії на бахмутському, бердянському та мелітопольському напрямках.

"Українські контрнаступальні операції, мабуть, змушують російських військових передислокувати російські сили, які обороняються у західній частині Запорізької області, що вказує на те, що українські дії можуть значно послабити російську оборону", — пише ISW.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ