Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові вчились відбивати атаку у Чорнобильській зоні відчуження

На Київщині відбулися тренування Сил оборони України, у межах яких військові готувалися до захисту зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції від можливого нападу з території Білорусі.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на Командування об’єднаних сил ЗС України.

Ці маневри входять до оперативно-тактичних навчань “Оксиморон-2023” з охорони та оборони особливо важливих об’єктів критичної інфраструктури.

Це одна зі складових загальної програми підготовки українських військових і відбуваються такі навчання постійно.

Головна мета навчань “Оксиморон-2023” – набуття і нарощування оперативних спроможностей Збройних Сил України та інших складових сил безпеки та оборони.

Маневри пройшли під загальним керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

«Наше угруповання на північному напрямку, якщо порівнювати з минулим роком, значно зміцнене. По-перше, значно змінена кількість військ, по-друге — їхнє оснащення. І все це дає нам змогу стверджувати, що станом на зараз ситуація повністю контрольована, – зазначив Наєв.

Українські військові за легендою відпрацювали відбиття імовірного наступу противника та не допустили висадку тактичного десанту поблизу об’єкта критичної інфраструктури.

За словами командувача Об’єднаних Сил, сьогодні загроза з півночі мінімальна. Крім того, військові провели низку комплексів і заходів, які унеможливлюють прохід ворожих сил через кордон.

До навчань залучили танки та іншу бронетехніку, артилерію і міномети.

За даними Генштабу, військові використовували, зокрема, і техніку та озброєння, які були надані Україні у рамках матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів.

Також з 21 лютого і протягом кількох наступних днів угрупування сил і засобів оборони Києва проводить навчання для захисту столиці, повідомила Київська міська військова адміністрація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ