Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові взяли під контроль населений пункт на Донбасі

Штаб Операції об'єднаних сил заявляє, що українські військовослужбовці звільнили від бойовиків село Південне Донецької області. Про це повідомив штаб ООС на сторінці Facebook.

"Командування Об’єднаних сил повідомляє про покращення тактичного положення оборони наших військ на Горлівському напрямку.

Сплановані, підготовлені та реалізовані дії героїв першого механізованого батальйону, розвідувальної роти бригади дозволили забезпечити безпеку мешканцям населеного пункту Південне (Чигирі) та зірвати підступні наміри ворога", - йдеться у повідомленні.

У перших числах квітня бойовики активізувалися у населеному пункті Південне. Зокрема, незаконні збройні формування (НЗФ) з періодичністю два рази на тиждень прибували до цього населеного пункту "з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади і демонстраційного показу своєї присутності в селі".

У відповідь на це, на основі пропозицій начальника розвідки 24-ї бригади, було розроблено план про взяття під контроль українських військових н. п. Південне.

"О 02.00 08 травня 2018 року особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 06.00 08 травня 2018 року підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне.Під час виконання I етапу (взяття н.п. Південне під свій контроль) втрат особового складу бригади не поніс. Втрати противника склали: безповоротні – 1, санітарні – 1", - зазначили в штабі.

Розпочинаючи з 11.00 08 травня 2018 року противник, діями ДРГ та періодичним нанесенням вогневого ураження по підрозділам бригади, які знаходяться на вогневих позиціях, намагається витиснути їх із н.п. Південне.

З 8 травня бойовики періодично обстрілюють підрозділи 24-ї бригади, які знаходяться на вогневих позиціях, намагаючись витіснити їх з н. п. Південне.

У Міністерстві оборони України інформацію про відновлення ЗСУ контролю над Південним поки не коментували. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ