Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Український баскетболіст з НБА візьме російське громадянство

Український баскетболіст Джоель Боломбой, який виступав у НБА, перейшов до московського ЦСКА та отримає російське громадянство. Про це повідомив офіційний сайт ЦСКА.

"З дитинства я мріяв грати у НБА, або в великій команді ЦСКА – через історію моєї сім'ї. Нарешті, мені випав такий шанс. Це багато для мене значить, оскільки моя мати з Росії, у нас тут коріння", – сказав Боломбой.

24-річний Джоель Боломбой народився у Донецьку у сім'ї батька-конголезця та матері-росіянки. У 4-річному віці родина перебралася до США, де хлопець закінчив школу та виступав за баскетбольну команду університету Вебер Стейт. У 2016 році його на драфті обрала команда НБА "Юта Джаз". Однак вже наступного сезону він перейшов до "Мілуокі Бакс". Загалом центровий зіграв лише у 20 матчах НБА.

У 2017 році баскетболіст увійшов у розширений список кандидатів до збірної України для підготовки до чемпіонату Європи, однак на турнір не поїхав. Боломбоя неодноразово викликали до збірної України, але він щоразу знаходив причини відмовлятися виступати за національну команду.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ